De jaarlijkse Nacht van het Kempens Erfgoed is vrijdag opnieuw uitgegroeid tot een groot succes. De grote opkomst van het publiek in zaal Lux aan de Markt in Herenthout stak er met kop en schouders boven uit.

Heel wat muziekliefhebbers kwamen opnieuw naar de vroegere concertzaal waar in de jaren '70-'80 topbands als U2, Fischer Z, Madness, The Cure, Herman Brood, Dire Straits, Kevin Coyne, halt hielden in hun Belgische toer. Zaal Lux in Herenthout en De Vooruit in Gent op een affiche van een topband, het kon toen allemaal.

Interviewer Stefan Laenen mocht vrijdagavond concertorganisator Gust Spruyt op de rooster leggen. Ook al had de presentator zelf de periode niet bewust meegemaakt wegens 'te jong', dan had hij zijn huiswerk prima gemaakt en had hij zich goed laten briefen. Geholpen natuurlijk door die andere kenner Jef Aerts en andere fans zoals Eddy Verschueren. Zij stelden ook heel wat materiaal ter beschikking voor de tentoonstelling en die tentoonstelling werd ook zaterdag nog druk bezocht.

Het publiek kreeg heel wat pittige verhalen rond de concerten van U2, Dire Straits, The Plasmatics, Nina Hagen Band. Met daarbij unieke beelden van een jonge Gust Spruyt en jonge Herman Schuermans.

Er werd beeldmateriaal bovengehaald van de grote potten met stoofvlees die alle artiesten voorgeschoteld kregen, jà ook die van U2,

Hopelijk worden al die verhalen en annecdotes nu in een uniek boek gegoten, zodat dit rijke stukje Herenthoutse geschiedenis nooit meer verloren gaat.